WebSockets

WebSockets fac parte din specificatia HTML5 si cea mai simpla modalitate de a le considera este ca au stabilit standardul pentu crearea conexiunilor de lunga durata bidirectionale dintre browser si server. Odata ce aceasta conexiune este stabilita,e browserele pot trimite mesaje inapoi la server(la fel ca un Ajax mai rapid) si, mai important, serverul poate transmite noile informatii la clientii conectati pe masura ce acestea devin disponibile. WebSockets permit comunicarea cu latenta extrem de mica si cu resursele suplimentare minime.

De multi ani exista tehnici pentru transmiterea datelor catre clientii conectati, iar acestea au fost grupate sub termenul de Comet(Vezi en.wikipedia.org/wiki/Comet_ pentru detalii). Totusi, websockets creeaza o modalitate mult mai simpla si mai standardizata de a face acest lucru si probabil ca vor revolutiona modul in care se creeaza interfete in timp real. In aceasta etapa, WebSockets sunt compatibile cu mai multe browsere moderne si sunt disponibile optiuni de rezerva Flash pentru cei care inca nu s-au imbarcat la bord.

De ce sa le folositi?

Websockets va permit sa realizati mult mai usor experiente pentru utilizator in timp real. Oamenii s-au obisnuit deja cu o senzatie de rapiditate in aplicatiile pe care le folosesc in mod regulat si doresc sa se simta conectati cu alte persoane prin intermediul unui serviciu. Cresterea in popularitate a chatului de pe Facebook, a jocurilor multiplayer online , a actualizarilor in timp real de pe Twitter si a editarii colaborative prin intermediul Google Docs a deschis calea pentru aplicatiile din anii care urmeaza. Popularitatea acestor tipuri de experiente cu utilizatorul continua sa creasca, iar WebSockets va fi tehnologia din spatele lor. O sa devina din ce in ce mai important sa cunoasteti cum sa creati aceste tipuri de interfete.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>