Puterea interfetelor de programare din HTML5

Webul reprezinta platforma pentru toate tipurile de dispozitive, iar prin intermediul API-urilor din HTML5, avem posibilitatea sa cream lucruri despre care nu am crezut vreodata ca vor fi realizabile. In ultimii ani, a fost aproape imposibil sa ratati discutia despre HTML5 si posibilitatile uimitoare pe care le va aduce browserelor si webului ca platforma. Uitandu-ne la toti jucatorii importanti, atat pe desktop, cat si in zona mobila, acestia au dovedit incredere in HTML5 si isi exprima parerea ca acesta este viitorul, una dintre modalitatile principale – daca nu singura – pentru ca dezvoltatorii sa avanseze. Atunci cand vorbim despre HTML5, nu este foarte clar ce inglobeaza termenul, iar numele poate sa ne induca in eroare.

In esenta HTML5 este alcatuit din imbunatatiri aduse atat HTML cat si JavaScript pentru a doua tehnologie sub forma unei multitudini de API-uri pentru accesarea si modificarea majoritatii lucrurilor imaginabile prezente intr-o pagina web. Unele dintre aceste API-uri sunt considerate API-uri HTML5 in adevaratul sens al cuvantului, pe cand altele, desi functioneaza excelent cu acestea, nu sunt considerate API-uri HTML5 adevarate. Prin urmare adesea se va face referire la acestea ca HTML5&Friends. Acest articol isi propune sa discute unele dintre cele mai importante si captivante API-uri din acel grup, sa va faca cunostinta cu ele si sa va dea niste exemple bune.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>