Pingdom – Vanzand iluzii

Instrumentul Pingdom(pingdom.com) pentru masurarea timpilor de incarcare a site-urilor este o resursa gratuita pentru masurarea impactului pe care il au modificarile asupra timpului de incarcare. Poate fi accesat la tools.pingdom.com.

Aplicatia calculeaza “cascada” paginii – pur si simplu lista cererilor facute pentru a incarca pagina pe care o testati. Va ajuta sa identificati rapid cei mai mari consumatori de resurse de pe pagina in ceea ce priveste timpul de incarcare. Fiecare resursa individuala din cascada este impartita in segmente si este afisat cat dureaza receptia fiecareia dintre ele.

Timpii de incarcare ai resurselor sunt impartiti in sectiunile DNS, SSL, Connect, Send, Wait si Receive, care reprezinta o privire de ansamblu cronologica asupra modului in care fiecare resursa este accesata.

DNS descrie cat timp ii ia browserului sa caute informatiile NDS ca sa inceapa sa solutioneze cererea. Daca pagina foloseste SSL, segmentul SSL va arata cat dureaza o conectare SSL.

Dupa ce obtine aceste informatii, browserul va incerca sa stabileasca o conexiune cu serverul web, care este reprezentat cu segmentul Connect. In cazul unei multitudini de cereri, informatiile sunt trimise de la browser la server(precum informatiile din cookie-uri), iar timpul necesar pentru a face acest lucru este reprezentat de segmentul Send.

Dupa toate aceste actiuni, trebuie doar ca serverul web sa trimita datele catre browser – reprezentat de segmentul Receive. Wait time este pur si simplu decalajul dintre trimitere si asteptare. Cererile de resurse de pe servere web sunt mult mai complicate decat ar putea parea, iar un instrument ca Pingdom este util la identificarea gatuirilor specifice din cererile de resurse precum un DNS incet. De fiecare data cand rulati un test de performanta, Pingdom va salva rezultatul, astfel incat pot fi consultate in ordine cronologica – acest lucru este extrem de util ca sa observati schimbarile de-a lungul timpului.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>