Knowhow – Firefox OS

Firefox OS este un sistem de operare mobil realizat in intregime pe baza HTML5, CSS si Javascript. Ideea este de a obtine un telefon realizat pe baza unor standarde web deschise si de a utiliza API-uri web pentru a accesa caracteristicile hardware cum sunt functiile de telefon, agenda telefonului, sms-urile, camera si multe altele, oferind integrare completa a dispozitivului.

Interesant aici este nu numai ca sistemul de operare propriu-zis este bazat pe web, ci ca dezvoltatorii pot folosi cunostintele existente despre HTML5, CSS si JavaScript pentru a realiza aplicatii web care sa ruleze direct pe telefon. Acestea sunt Open Web Apps; daca va intereseaza sa dezvoltati aplicatii, va recomand sa cercetati programarea unei aplicatii pentru Firefos OS ca sa vedeti cum puteti folosi cunostintele de HTML5(si, speram, trucurile noi pe care le-ati invatat din acest articol!).

De asemenea, pe MDN(Mozilla Developer Network), puteti gasi instructiuni despre utilizarea si rularea Firefos OS.

Firefox OS este dezvoltat deschis, codul sau este pe GitHub, unde puteti gasi si Gaia.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>