jQuery Mobile – Tematica

jQuery Mobile este oferit cu cinci teme sau specimene predefinite, care pot fi utilizate fara modificari. Implicit, antetul va avea ca tema specimenul A, iar restul paginii va fi redat cu specimenul C. Specimenul A are cea mai inalta prioritate vizuala, iar E cea mai scazuta, asa ca puteti alege cu usurinta ce specimen este corect pe baza proeminentei elementului in pagina.

Pentru a alege tematica unei sectiuni intregi a paginii, ati putea adauga atributul data-theme cu unul dintre specimenele predefinite la un element div care contine partile din pagina carora doriti sa le modificati aspectul sau, alternativ, la elementul div cu atributul data-role la page pentru a alege o tematica pentru intreaga pagina. Acelasi lucru poate fi facut pentru antet si widget-uri, carora le poate fi modificat aspectul prin simpla adaugare directa a atributului data-theme la elementul div cu rol de antent la markup-ull widgeturilor.

In acest fel, este foarte usor sa modificati intregul aspect al aplicatiei doar prin schimbarea catorva atribute. Daca doriti ceva usor diferit, exista un TehemRoller – care va permite sa creati propriile specimene de teme. Este o modalitate frumoasa si simpla de a adauga o schema de culori personalizata in aplicatie si ar trebui sa le fie familiara persoanelor care au folosit anterior biblioteca jQuery UI.

Deoarece totul este facut ca CSS, orice stil poate fi suprascris cu usurinta pentru a crea un aspect unic pentru aplicatia dumneavoastra.

Un lucru pe care trebuie sa il aveti in vedere cand incepeti sa scrieti codul CSS personalizat este sa scrieti CSS orientat catre codul HTML imbunatatit generat de jQuery Mobile in loc de codul HTML pe care l-ati scris la inceput. In acest scop, un instrument de inspectie HTML este nepretuit deoarece va permite sa vedeti orice clase si elemente noi care au fost adaugate atunci cand pagina a fost imbunatatita.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>