Evenimente in jQuery Mobile

jquery-logojQuery Mobile ofera o serie de evenimente personalizate care pot fi consumate pentru a oferi o experienta asemanatoare cu cea din aplicatiile native.

Inainte sa ne uitam la cateva evenimente personalizate, un eveniment important asupra caruia vreau sa va atrag atentia este evenimentul pageInit() doarece se va declansa dupa ce pagina a fost initializata, indiferent daca a fost incarcat dintr-un fisier extern sau era deja parte din DOM-ul incarcat initial, asa cum s-a intamplat cu aplicatia exemplu.

Alt eveniment important de evidentiat este evenimentul pagebeforcreate, care este declansat dupa ce jQuery Mobile a incarcat continutul paginii in DOM, insa inainte de imbunatatirea codului HTML. Orice manipulare ulterioara din DOM va face ca aceastea sa fie redate fara imbunatatiri.

Este important sa observam, ca atunci cand asociem evenimente de pagina, cum sunt pagebeforecreate sau pageinit, acest lucru ar trebui facut dupa incarcarea jQuery, insa inainte de incarcarea jQuery mobile pentru a ne asigura ca evenimentele sunt declansate inainte de redarea primei pagini.

Pentru a oferi o experienta optimizata tactil, una dintre cele mai interesante evenimente noi disponibile sunt evenimentele swipeleft si swiperight, care vor fi declansate cand utilizatorul culiseaza cu degetul pe ecran spre stanga sau spre dreapta in anumiti parametri. Implicit, evenimentul de culisare trebuie sa fie de cel putin 30 de pixel orizontal si cu mai putin de 20 de pixeli de miscare orizontala in timpul unei secunde.

La final, as dori sa evidentiez evenimentul orientationchange, care este declansat pe masura ce se schimba rientarea dispozitivului din portret in peisaj sau viceversa. jQquery mobile va redesana widget-urile imbunatatite, asa ca treaba este aproape gata, insa poate fi utilizat pentru orice actiuni personalizate pe care ati dori sa le faceti in acest moment. Functia de apelare inversa, atunci cand este asociata cu acest eveniment, primeste al doilea argument care contine o proprietate de orientare cu valoarea fie portrait, fie landscape, pentru a permite declansarea actiunilor adecvate.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>