Camera

Desi WebRTC(www.webrtc.org) evolueaza spre ceva foarte interesant, primul pas a fost facut prin accesul la camera foto a dispozitivului. La momentul actual, nu este un API adevarat in JavaScript, ci doar o modalitate simpla de a executa operatiunea prin intermediul unui element input, avand atributul type configurat la file. De asemenea, este adaugat un atribut accept care ii spune ce tip de fisiere sa accepte.

In acest element, implementat in Firefox si Chrome pe Android, puteti permite utilizatorului sa faca click pe un buton, sa-si faca o fotografie si sa o partajeze direct cu pagina web:

<input type=”file” id=”taken-picture” accept=”image/*”>

Aceasta prezinta utilizatorului un dialog de unde poate alege aplicatia de tip Camera. Asa cum vom vedea in continuare, vom putea folosi ceva cum este implementarea File API pentru a afisa o imagine direct in pagina web.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>