Analiza open source

yslow-for-website-designYSlow este un plug-in open source pentru toate browserele principale care va poate ajuta sa analizati viteza paginilor web. Foloseste regulile Yahoo pentru site-uri de inalta performanta pentru a sugera modalitati prin care puteti imbunatati performanta paginii. Poate fi descarcat de pe yslow.org.

Regulile Yahoo pentru site-uri de inalta performanta sunt cuprinzatoare – si sunt considerate ca una dintre cele mai bune surse de informatii despre cum sa va accelerati site-ul, deci YSlow este un intrument extrem de util. Va indica rapid probleme despre care ati presupus ca au fost configurate corect, insa nu este asa. De exemplu, ati putea presupune ca tot continutul de tip text este livrat comprimat gzip, cand de fapt este o serie de elemente s-ar putea sa nu fie sau este posibil sa nu folositi anteturi de expirare corecte pe o serie de resurse. YSlow va evidentia orice fisier CSS/Javascript care nu au ost reduse in dimensiuni si fisierele CSS/Javascript dublate, precum si o serie de probleme adesea usor de rezolvat care pot avea efecte notabile asupra performantei site-ului.

Procesul de instalare si rulare a aplicatiei Yslow este rapid si simplu si va evindetia imediat zonele cu probleme. Totusi, cateodata veti primi recomandari de la YSlow pe care nu le puteti controla.

Daca folositi plug-in-uri si script-uri de la terti, s-ar putea sa descoperiti ca nu satisfac pe deplin YSlow. Cateodata, va trebui sa decideti daca gasirea de alternative sau eliminarea plug-in-urilor de acest tip va aduce intr-adevar imbunatatiri ale performantei care sa merite efortul – cel mai adesea, raspunsul este nu.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>